Wat is drimote

Drimote is een radiografische besturing voor vrachtwagens. Met dit systeem verhoog je de productiviteit, vergroot je de veiligheid en verminder je het brandstofverbruik. De afstandsbediening die hiervoor wordt gebruikt is zeer eenvoudig te bedienen en bevat een digitaal display waarop je alle informatie over de besturing ziet.

 

Systeem

De aandrijving, het remmen, gasgeven en schakelen van de vrachtwagen geschied via de reeds aanwezige componenten. Deze zijn extern te besturen via de CAN-Gateway op de Body Builder Module. De ECU zorgt voor de vertaalslag tussen de afstandsbediening en het voertuig. Het rijden van het voertuig wordt gedaan door een hendel vooruit of achteruit te bewegen. Het voertuig beweegt dan voor of achteruit, afhankelijk van de bediening. Lossen en aantrekken van de handrem geschied ook via de afstandsbediening. Door geavanceerde software is het voertuig zeer nauwkeurig aan te sturen.  

 

Sturen

Sturen van het voertuig geschied via de afstandsbediening. De ECU stuurt CAN signalen naar de Body Builder Module. Het sturen werkt volgens hetzelfde principe als hobby RC voertuigen. Wanneer men stuurt volgen de wielen van het voertuig de slag van de hendel op de afstandsbediening. Als de hendel weer terug komt in de middenstand komen de wielen van het voertuig weer in rechtstand. De machinist hoeft dus niet na te denken waar de wielen van het voertuig staan. Voor het sturen worden geen extra componenten gemonteerd. Dit dankzij Volvo Dynamic Steering.

Veiligheid

De veiligheid wordt gegarandeerd door diverse algoritmes en sensoren. Bij communicatie onderbreking tussen afstandsbediening en decoder wordt het voertuig direct tot stilstand gebracht en wordt het sturen uitgeschakeld. Mocht de communicatie tussen de ECU en Volvo Body Builder Module uitvallen dan wordt automatisch door de BBM “Full brake” actie uitgevoerd. Tevens zijn in de software van de PLC diverse veiligheidssystemen aangebracht. Bij het bekrachtigen van de Noodstop wordt de Volvo “Full brake” functie aangesproken. Deze zorgt ervoor dat er op alle assen van de combinatie geremd wordt met volle rem druk, op deze wijze wordt het voertuig zo snel mogelijk veilig tot stilstand gebracht. Doordat het Drimote systeem gebruik maakt van de Volvo componenten wordt indien nodig met ABS geremd om op deze wijze de veiligheid te garanderen.

 

Naast deze passieve veiligheid systemen bevat het systeem ook een sensor die actief objecten detecteert aan de voorzijde van het voertuig. Bij detectie van objecten wordt afhankelijk van de rijsnelheid een rem actie gestart of full brake. Onder de zonneklep wordt een LiDAR sensor gemonteerd die objecten detecteert. Middels deze sensor is de voorzijde van het voertuig beveiligd. Aan beide zijden van het voertuig is een noodstop gemonteerd. Deze zal bij bedienen direct de rem activeren. 

 

Drimote voldoet aan alle eisen die worden gesteld door Volvo Trucks voor externe bediening. 

 

Voertuig dient voorzien te zijn van:

VDS (variant ACTST-TO),Volvo dynamic steering system, I-Shift, EBS (variant BSYS-EBS), BBM (ECBB-HIG),EXSTER


Waarom Drimote

Door de komst van Drimote is het werken op de vrachtwagen een stuk efficiënter geworden. De chauffeur heeft meer overzicht, doordat hij of zij zichzelf rondom het voertuig kan verplaatsen (bijv. speciaal transport). Doordat de chauffeur het voertuig van een afstand kan bedienen, hoeft hij ook niet meer de cabine in. Dit bespaard enorm veel tijd en is zeer ergonomisch werken. Met Drimote hoeven de chauffeurs in de toekomst niet meer met zijn tweeën op pad, maar kan de chauffeur zijn werkzaamheden alleen uitvoeren.

 

'Dit is het beste systeem wat wij ooit binnen ons bedrijf hebben gehad.' MSL

 

Neem ook een kijkje op ons youtube kanaal


VRAAG EEN DEMO AAN

Neem direct contact op


Bel ons


Tel: 055-2018845

 

 

 of mail naar info@drimote.com

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Waar zitten wij

Drimote B.V.

Het Rietveld 55 A
7321 CT Apeldoorn